Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Už len 30-krát sa vyspíme
Zdielať na

Už len 30-krát sa vyspíme

Zdroj: SITA

Niekto ešte len nemá ani spísaný zoznam darčekov, iní už majú všetko dôkladne pripravené. O mesiac sú tu Vianoce a na námestí v Bratislave už žiari stromček. Celú vianočnú idylku ale zrejme s najväčšou pravdepodobnosťou pokazí počasie. Práve v tom období sa má otepliť a sneh bude zrejme len v rozprávkach.

Pri predstave Vianoc sa nám vybavia koláče, kapor, šaláty, darčeky, trblietavé vianočné stromčeky a sneh. A hoci je do ich príchodu ešte mesiac, každoročné vianočné šialenstvo je už v plnom prúde. Niektorí sa Vianoc dokonca tak veľmi nevedia dočkať, že už dnes majú doma pravú vianočnú atmosféru, tak ako naša diváčka z Bratislavy. Od dnešného dňa vládne vianočná atmosféra aj v Bratislave. Ľudia netrpezlivo čakali, kedy sa stromček na námestí prvý krát zasvieti.

Vianočnú idylku však zrejme s najväčšou pravdepodobnosťou naruší počasie. Na biele Vianoce, ktoré si nosíme hlboko v srdci budeme podľa meteorologičky už len spomínať. "Ak by som sa mala držať štatistických záznamov, tak práve v okolí Vianoc sa k nám zvykne dostávať teplý vzduch, ktorý sneh ak by aj napadaný bol, tak by ho roztopil a zrážky ktoré by prišli by mohli byť skôr dažďové ako snehové," hovorí meteorologička Miriam Jarošová.

Strediská na horách sú však pripravené a už o týždeň začína lyžiarska sezóna. Katarína Šarafinová, manažérka pre komunikáciu oblastnej organizácie región Liptov hovorí: "Na Vianočné sviatky sú ešte na horách stále voľné kapacity ale kto chce tráviť Silvestra, tak to sa predávajú posledné izby."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy