Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Ružomberok obkľúčili štrajkujúci. Vytvorili takmer 100 kilometrovú kolónu
Zdielať na

Ružomberok obkľúčili štrajkujúci. Vytvorili takmer 100 kilometrovú kolónu

RUŽOMBEROK / Vyše päťstovka štrajkujúcich obsadila na troch miestach vstupy do Ružomberka. Poukazovali na chýbajúce ohnivko diaľnice D1 a chýbajúcu rýchlostnú cestu z Donovalov. Ide už o tretí, zároveň najväčší štrajk. Podľa domácich sa za necelé tri roky v tuneli, kadiaľ pôjde diaľnica, nerazil ani jeden nový meter.

Okolo štvrtej hodine akoby na necelú hodinu zastal čas. Rozhorčení ľudia blokovali v troch dedinách, v Likavke, v Rojkove a Liptovskej Osade, vjazdy do Ružomberka. Vytvorila sa takmer 100 kilometrová kolóna. 

Nedokončená je časť liptovskej diaľnice a nevybudovaná rýchlostná cesta smerom na Donovaly. Brzdou je aj tunel, v ktorom sa počas razenia začala zosúvať pôda. "Sľubujú, že ho od jari začnú robiť, zas tri mesiace odklad a zas," uviedol jeden zo štrajkujúcich. 

"Stavba tunela bola zastavená pred približne tromi rokmi, odvtedy sa tu nevystrelil ani meter. To je žalostné, dehonestujúce," uviedol starosta Likavky Marián Javorka. 

Na túto situáciu reagovalo aj ministerstvo dopravy. "V súčasnosti stále prebieha proces posudzovania vplyvov na životné prostredie, na nové varianty. tento proces je relatívne zdĺhavý, okrem iného v rámci procesu bol zrealizovaný, inžiniersko - geologický prieskum s cieľom vyhodnoitiť najlepšie ožné traseovanie, časti úseku a tunela," uviedla hovorkyňa ministerstva dopravy Zuzana Vicáňová. 

Na vyjadrenie ministerstva má však svoj názor aj primátor Ružomberka Igor Čombor: "Vedenie Národnej diaľničnej spoločnosti a ministerstva je väčším problémom ako tieto prírodné komplikácie."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy