Skoro jasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Slováci opäť využili voľno na nákupy u susedov
Zdielať na

Slováci opäť využili voľno na nákupy u susedov

BRATISLAVA/VIEDEŇ / Turistika Slovákov za nákupmi do zahraničia pokračuje. Rakúske obchody aj v piatok pocítili veľký nápor. I keď táto téma rozdelila našincov na dva tábory. Na tých, čo to bezvýhradne schvaľujú a na tých, ktorí s tým absolútne nesúhlasia.

Situácia sa už zopakovala švrtýkrát. Slováci sa opäť počas sviatku masovo presúvali za nákupmi do Rakúska. Pred hranicou Berg sa vytvorila dlhá kolóna a vodiči sa posúvali len veľmi pomaly.

Veľmi citlivo vnímajú situáciu aj domáci v Kittsee alebo v Hainburgu. "Mne sa to nepáči vôbec, ľudia keď majú voľno treba si ísť nakúpiť," uviedol obyvateľ. 

Medzi nakupujúcimi bolo veľa Slovákov, ktorí si nakúpiť nestihli. Neprišli ale len Bratislavčania. Na parkoviskách pred rakúskymi obchodmi si odstavili svoje vozidlá aj vodiči z oveľa vzdialenejších regiónov. V košíkoch im opäť dominovali potraviny a spotrebný tovar. 

Na tento stav upozornil ekonomický analytik hneď pri prvom sviatku, keď táto novinka začala platiť. "Deje sa vlastne to, čo sme aj očakávali. Myslím si, že to už bude vidno aj na tých veľkých číslach," uviedol analytik Peter Goliaš. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy