Zatiahnuté
16°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Medveď sa vybral na nočnú prechádzku po Humennom. V blízkosti bolo množstvo ľudí
Zdielať na

Medveď sa vybral na nočnú prechádzku po Humennom. V blízkosti bolo množstvo ľudí

HUMENNÉ / Humenčania zrejme ani netušia, čo sa im včera v noci dialo pod oknami. Zákutia mesta si prišiel obzrieť medveď. Bol na futbalovom ihrisku, pri základných školách a vybral sa aj k zubnej ambulancii. Najrizikovajšia situácia nastala, keď prišiel do parku vedľa zámku, kde bolo v tom čase množstvo ľudí.

Podľa odborníkov navštívil Humenné medveď baribal. "Bola to riadna kovbojka. Naháňačka, akú mesto určite nepamätá," uviedol hospodár poľovníckej spoločnosti Sokolej Štefan Kozák. Zdalo by sa, že mesto pozná medveď dokonale. Od futbalového ihriska zamieril k priemyselnému parku a potom do centra mesta. 

Medveď sa od dentálnej kliniky, kde bez problémov prekonal aj zamknutú bránu, presunul do parku, kde bolo množstvo ľudí. Podľa poľovníka žarty idú bokom a situácia je vážna. "Boli tam aj mladí ľudia, tam sme sa obávali, aby sa nikomu nič nestalo. Nebol agresívny, bol vyplašený, nevedel, čo sa deje," popísal situáciu Kozák. 

Podľa poľovného hospodára to navyše nebol hocijaký medveď. "Podľa môjho odhadu to bol troj až štvorročný jedinec, do sto kilogramov. Medveď hnedý to nebol, bol som od neho meter a pol. Vyzeral, ako medveď baribal, ktorý sa vyskytuje v severnej Amerika, na Aljaške," doplnil Kozák. 

Trvalo asi štyri hodiny, kým sa medveďa podarilo z mesta dostať. Stratil sa v kroví pri skanzene.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy