Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vo Vysokých Tatrách vyčíňal vandal, počmáral skaly
Zdielať na

Vo Vysokých Tatrách vyčíňal vandal, počmáral skaly

VYSOKÉ TATRY / Ochranári a tatranskí lesníci sú nahnevaní. Neznámy človek počmáral skaly popri chodníku na Východnú Vysokú vo Velickej doline. Reportér TV JOJ Jožo Kubáni ich zatiaľ videl šesť a podarilo sa mu zistiť, čo nápisy znamenajú.

Neznámy páchateľ použil pri svojom vyčíňaní žltú farbu. "Tie nápisy na skalách sú odkazom na súradnice, ktoré sa nachádzajú v svätom písme," povedal rímsko-katolícky farár Andrej Legutký. Ochranári, ale aj lesníci sú z takéhoto vyčíňania znechutení a nahnevaní. "Ľudia, ktorí sú takéto veci  schopní urobiť, tak jednoznačne do hôr nepatria," povedal ochranár Marián Petrík. "Mám vážne pochybnosti o zdravotnom stave, ak je to veriaci. Takýmto spôsobom svoje vierovyznanie dávať najavo je úplne choré," povedal riaditeľ správy TANAP Marián Petrík.

Podľa niektorých indícií by mohlo ísť o českého páchateľa. "Za takéto hrubé porušenie zákona by bol postúpený na príslušné orgány a navrhli by sme exemplárny trest," dodal Petrík. Lesníci musia zistiť o akú farbu ide a čím sa dajú žlté nápisy odstrániť. "Poslal som zamestnancov nech zistia, či sa dá farba odstrániť alebo oškrabať. Pri najhoršom to budeme musieť premaľovať nech to neláka ďalších ľudí," dodal Majko.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy