Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Zmena počasia. Cez víkend nás udrie studená facka
Zdielať na

Zmena počasia. Cez víkend nás udrie studená facka

Archívna reportáž

BRATISLAVA / V piatok bude ešte mimoriadne horúco, ale víkend prinesie studenú sprchu.

V piatok bude do našej oblasti vrcholiť prílev veľmi teplého pôvodom tropického vzduchu. Denná teplota pri jasne, alebo takmer jasnej oblohe dosiahne 30 až 35°C, na severe bude "iba" okolo 28°C.

V sobotu sa ale počasie bude meniť. Od západu začne pribúdať oblačnosť a najmä v západnej polovici sa už okolo obeda objavia prvé prehánky, či búrky. Zmena počasia bude súvisieť s príchodom zvlneného frontálneho rozhrania od západu. Na západe preto bude sobotné maximum od 23 do 28°C, ale na východe zostane naďalej veľmi teplo, od 29 do 34°C, a prehánky, či búrky sa objavia až popoludní.

"V noci sa pásmo zrážok presunie ďalej na východ. Upozorňujem, že pri zrážkach sa môžu objaviť lokálne aj vysoké úhrny a búrky môžu byť sprevádzané silným vetrom a krupobitím," opisuje meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. 

Nedeľa už bude v chladnejšom vzduchu, stále bude potrebné počítať s prehánkami, najmä na severe a východe, poriadne sa rozfúka a teplomer ukáže od 18 až 23°C, ale na severe a východe budú lokality s teplotou od 14 do 18°C. Bude to teda razantný teplotný skok. Náš organizmus dostane poriadne zabrať. Treba sa teplejšie obliecť a dávať pozor, aby sme nedostali nádchu.

Začiatok ďalšieho prázdninového týždňa prinesie studené rána, ale príjemné popoludnia, s teplotou od 23 do 27°C. Druhá polovica týždňa sľubuje oteplenie opäť až nad 30°V, ale to je ďaleko, určite ešte upresníme.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy