Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Autá s otvorenými oknami sú raj pre zlodejov. Výhovorky vodičov vás pobavia
Zdielať na

Autá s otvorenými oknami sú raj pre zlodejov. Výhovorky vodičov vás pobavia

NITRA / Preventivistky Krajského riaditeľstva policajného zboru v Nitre vykonali viaceré kontroly na kúpaliskách. Hlavným cieľom bolo upozorniť ľudí na to, aby si na takých verejných miestach dávali pozor na osobné veci. Radosť z voľných dní totiž môže vystriedať stres na policajnom oddelení.

Policajné preventivistky sa najprv zamerali na voľne odložené veci na dekách alebo na lehátkach. Príjemne ich prekvapilo, že nenašli ani jeden prípad, kedy by si ľudia svoje cennosti nechávali voľne pohodené mimo svoj dohľad. Keď sa však presunuli na parkoviská pri kúpaliskách, spokojnosť ich opustila. 

Okrem rôznych dokladov a osobných vecí voľne pohodených v aute, kde bol na ne dobrý výhľad z parkoviska, našli ešte jeden vážny nedostatok - otvorené okná na aute. Už tradične museli cez rozhlas vyzvať niekoľkých vodičov, aby si otvorené okná prišli zatvoriť. Vodiči sa zrejme v návale hanby, ale aj príjemného prekvapenia zmohli na niekoľkých trefných výhovoriek. 

"Nevšimol som si, že je okno otvorené, myslel som si, že je také čisté," znela jedna z úsmevných výhovoriek. Niektorí majitelia vozidla však zašli ďalej a snažili sa svojej viny inteligentne zbaviť: "To manželka si nezatvorila okno."

Návštevníci kúpalísk vnímali prítomnosť takejto "hliadky" pozitívne a preventivistky sa tak toto leto ešte na kúpaliská určité vrátia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy