Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
FOTO: Kamión sa po nehode zakliesnil medzi stromami
Zdielať na

FOTO: Kamión sa po nehode zakliesnil medzi stromami

LIPTOVSKÝ HRÁDOK / Hasiči zasahovali pri nehode kamióna v smere z Čertovice do Liptovského Hrádku. Nákladné vozidlo, ktoré prevážalo drevo, sa prevrátilo z cesty do priekopy, pričom kabína zostala zakliesnená medzi stromami asi 15 metrov pod úrovňou cesty.

Vodič sa zo zdemolovanej kabíny dostal sám, vyliezol cez okno a privolal pomoc. Po prvotnom ošetrení ho záchranári previezli do nemocnice. Podľa viacerých svedkov nehody sa vodič doslova druhýkrát narodil. "U 30-ročného vodiča kamióna bola vykonaná dychová skúška s negatívnym výsledkom. Vodič kamióna utrpel zranenie, ktoré si vyžiadalo jednorázové ošetrenie," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová. 

Hasiči vykonávali protipožiarne opatrenia a zachytávali prevádzkové kvapaliny, ktoré unikali z motorovej časti vozidla. Problém nastal pri rozhodovaní, kto a ako vytiahne vozidlo späť na cestu 

​"Problém bol skôr s hasičmi a s cestármi, chcel som, aby bolo odstránené zvodidlo, aby nebol problém," uviedol majiteľ prepravnej firmy Stanislav Kohút. Cestári ani hasiči však zvodidlo odstániť odmietli. Majiteľ prepravnej firmy však upozorňoval aj na to, že má kamión plnú nádrž nafty. Tá predstavovala riziko aj napriek tomu, že nebola poškodená. 

Po vzájomnej dohode si napokon majiteľ zariadil vytiahnutie vozidla sám. Pomáhali mu aj lesní robotníci, ktorí museli drevo z auta povyťahovať. Práce trvali do večerných hodín, kedy na miesto dorazila odťahová služba so žeriavom. Počas toho bol horský prechod úplne uzatvorený.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy