Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Na cyklotrasách v Pieninách sa tvoria kolóny a zápchy
Zdielať na

Na cyklotrasách v Pieninách sa tvoria kolóny a zápchy

PIENINY / Pieninský cyklistický chodník musia dennodenne niekoľko hodín monitorovať záchranári zo Zamaguria. Tvoria sa tam kolóny a dokonca aj zápchy. Na niektorých úsekoch je priam život ohrozujúce sedieť na bicykli. Turisti z neho musia zosadnúť a určitý úsek ísť pešo.

Cyklistický chodník v Pieninskom národnom parku je počas letnej turistickej sezóny preplnený bicyklami. Navyše tam denne dochádza k úrazom, či už väčším alebo menším. Dôvodom je lukratívna trasa, ktorá spája slovenskú a poľskú časť. Najhoršia situácia je počas víkendov a letných slnečných dní.  

Trasa je niekedy tak ťažko prejazdná, že tam dokonca musia niekoľko hodín hliadkovať záchranári. Upozorňujú cyklistov, na ktorých úsekoch musia zosadnúť alebo kde majú pribrzdiť, či spomaliť. "Celú letnú sezónu majú dobrovoľní členovia horskej záchranky službu v teréne. Päť hodín sú v prielome Dunajca a tie najmenšie odreniny a úrazy riešia, pokiaľ je to niečo väčšie, tak sa spoja s horskou záchrannou službou," opisuje situáciu na trase horský záchranár Marko Popovič. Turistom tak neostáva nič iné, iba mať trpezlivosť a byť ohľaduplní voči ostatným. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy