Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Čudná kontrola u novinárky. Úrady tvrdia, že nešlo o nič neobvyklé
Zdielať na

Čudná kontrola u novinárky. Úrady tvrdia, že nešlo o nič neobvyklé

BRATISLAVA / Novinárka Denníka N, ktorá sa vo svojej praxi venuje rôznym kontroverzným témam, vo štvrtok zažila zvláštnu kontrolu. Terénny pracovník Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny (UPSVaR) prišiel k nej domov. Vraj náhodne skontrolovať podmienky, v ktorých žijú jej deti.

Dlhoročnej novinárke Monike Tódovej, ktorá v súkromí vychováva dvoch malých škôlkarov, krátko po popoludní zazvonil pri dverách cudzí muž. "Povedal že je z Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny, že to je námatková kontrola, že ho k nám poslal riaditeľ," hovorí prekvapená Monika. 

Podľa novinárkinych slov prišiel námatkovo skontrolovať, ako sa stará o deti. Takáto návšteva ju zaskočila. Keď sa kontrolóra spýtala či na ňu dostali podnet, len zopakoval, že ide o náhodnú kontrolu.

Zvláštne chovanie

Paradoxné na tom celom je, že kontrolór sám ani nevstúpil do bytu novinárky a jej rodiny, aby skontroloval podmienky, v ktorých deti vyrastajú. Chcel len vedieť, do akej škôlky deti chodia, a či ona pracuje na území Slovenska. Úrad si ale stojí za svojim. "Odmietame, že by tam bol akýkoľvek zámer. Išlo o náhodný výber, a išlo o náhodnú návštevu," informuje hovorkyňa UPSVaR Jana Lukáčová. Od začiatku roka 2016 do apríla tohto roka vykonali takmer 80 tisíc kontrol. Podľa nich sú zamerané okrem iného aj na preverenie zneužívania sociálnych dávok, ako nemocenské, ale aj na bežné dávky, ktoré poberá takmer každá slovenská rodina.

Pozrite si glosu Arpáda Soltesza na túto tému

Súvisiace články

Najčítanejšie správy