Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pred niektorými nemocnicami pacienti parkujú dlhšie, ako by mali
Zdielať na

Pred niektorými nemocnicami pacienti parkujú dlhšie, ako by mali

BRATISLAVA / Sú to takmer dva týždne, čo sa rampy pred niektorými nemocnicami na príkaz ministra zdravotníctva zdvihli. A parkovanie na prvé štyri hodiny je pre pacientov bezplatné. Oznamy o postupe platenia po uplynutí štvorhodinovej lehoty sú v nemocniciach síce vyvesené, ale nie všetky sa tým aj riadia. Zdá sa, že pre nemocnice je jednoduchšie poplatky nevyberať.

Niekoľko nemocníc a kúpeľných zariadení na príkaz ministra zdravotníctva zdvihli svoje rampy a pacienti môžu prvé štyri hodiny parkovať bezplatne. Aj nemocnica v Trnave je jednou z nich. Oznámenie ako postupovať pri platení po uplynutí 4 hodinovej lehoty je na rampe síce vyvesené ale poplatky nikto nevyberá. "Systém parkovania sme v týchto dňoch prehodnocovali a zo 4 hodín prechádzame na bezplatné parkovanie v plnom rozsahu, čím chceme vyjsť v ústrety naším pacientom," informuje Katarína Tittelová z kancelárie rady riaditeľov Fakultnej nemocnice v Trnave. 

Bezplatný vstup je už aj vo fakultnej nemocnici v Prešove a Stredoslovenskom ústave srdcových a cievnych chorôb. Pacientov, ktorí v nemocnici strávia viac ako štyri hodiny denne je totiž minimum a zdvíhanie rampy pri bezplatných pacientoch je neefektívne.

Čo sa týka nemocníc v hlavnom meste v častiach Ružinov a Petržalka, ministerstvo o bezplatnom parkovaní stále rokuje. "V tomto prípade je nastavená podmienka tak, aby do konca roka vyrokovala podmienky o bezplatnom parkovaní aj na tomto type parkovísk," informuje hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy