Oblačno
21°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Martin má 3160 gramov, 49 centimetrov, bacuľaté líčka a svojho otca nezaprie
Zdielať na

Martin má 3160 gramov, 49 centimetrov, bacuľaté líčka a svojho otca nezaprie

POPRAD / Má 3160 gramov, 49 centimetrov a dostal krásne slovenské meno. Martin Kiska je ďalším potomkom prezidentského páru. Pôrod prebehol bez komplikácii. Nuž a dátum jeho narodenia je skutočne ľahko zapamätateľný, prišiel na svet 7. 7. 2017 o 7. hodine večer.

Bolo krátko po 20. hodine, keď z nemocnice v Poprade vyšiel šťastný prezidentský otecko. "Niet krajšieho pocitu na svete, ako byť pri pôrode svojho dieťaťa," povedal rozcítený Andrej Kiska. Prezident doviezol manželku Martinu do popradskej pôrodnice včera krátko po 18. hodine. Ocko si trošku počkal na chodbe, skontroloval výbavičku, potom manželku sprevádzal pri pôrode a o siedmej večer sa už tešil zo svojho tretieho syna.

Redaktorka TV JOJ v sobotu navštívila ešte jedného Kisku - najstaršieho. Práve so svojím otcom strávil prezident pár chvíľ po narodení svojho ďalšieho potomka. Starý otec už vnuka videl. "No, ukázali mi ho iba na videu a je taký bucľatý. Je to Kiska, bez akýchkoľvek pochýb," hovorí šťastný starý otec.

Slovenský prezident je otcom už piatich detí. K Andrejovi, Natálii, Viktorkovi a Veronike sa v piatok narodil Martinko. "Volali sme si posielali sme si videá, všetci sú nadšení," prezradil prezident. Správa o tom, že sa prezidentovi narodilo dieťatko práve pod Tatrami sa po Poprade rozšírila veľmi rýchlo.

Prezident si už v sobotu plnil svoje pracovné povinnosti. Pri manželke Martine bol do rána do pol šiestej, o pár hodín neskôr už odlietal na trenčiansku Pohodu. Prezradil, že meno pre synčeka mali vymyslené už veľmi dlho a ak by to bola dcéra, volala by sa Eliška. Výnimočný deň oslávi prezident len symbolicky, ako prezradil: "Dám si pohár vína, ale nebudú to žiadne bujaré oslavy".

Súvisiace články