Jasno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Meteorologička varuje pred silnými búrkami a krupobitím
Zdielať na

Meteorologička varuje pred silnými búrkami a krupobitím

BRATISLAVA / V piatok popoludní budú na západnom Slovensku na búrky, ktoré môžu byť sprevádzané krupobitím, silným nárazovým vetrom a aj intenzívnymi zrážkami. Cez naše územie sa bude totiž presúvať studený front. Denná teplota bude dnes opäť vysoká, až do 32°C, na severe okolo 26°C.

V noci na sobotu sa prejavia zrážky postupne vo východnej polovici, noc bude teda oblačná, prechodne až zamračená, ale teplá.

"Na juhozápade sa dá očakávať tropická noc, teda teplota na hodnote 20°C, inde to bude od 17°C do 12°C," hovorí meteorologička Najlepšieho počasia, Miriam Jarošová. 

Sobota polooblačná až oblačná, miestami prehánky, búrky, opäť lokálne aj intenzívne. Zostane nadpriemerne teplo, od 24°C  na severe po 31°C na juhu. Vietor od severozápadu do 25 km/h, bude pri búrkach zosilovať.

Nedeľa bude naďalej teplá, slnečná, pri prechodne zväčšenej oblačnosti pribudnú ojedinele prehánky a opäť návrat teploty na hodnotu 33°C, sever okolo 26°C.

V pondelok teploty opäť stúpnu, ale pozor, popoludní opäť hrozia prehánky a búrky, opäť lokálne aj výdatné. Dobrá správa pre záhradkárov a aj tých, čo nemajú radi vysoké letné teploty.

"Druhá polovica budúceho týždňa sa z dnešných predpovedných materiálov javí ako oblačnejšia, daždivejšia a teda aj chladnejšia. Denné teploty by v taký štvrtok budúci týždeň mali mať hodnotu 22°C až 27°C," dodáva Jarošová. 

Mimochodom, sú to ale úplne bežné letné teploty, ktoré si napr. takí štyridsiatnici pamätajú zo svojho detstva.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy