Oblačno
15°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Víkendové počasie nepoteší. Prichádza výrazné ochladenie a zrážky
Zdielať na

Víkendové počasie nepoteší. Prichádza výrazné ochladenie a zrážky

BRATISLAVA / V piatok ešte teplota vystúpila na 30°C, ale od soboty sa chystá zmena. Príde v podobe frontálneho rozhrania, ktoré už v noci prinesie zamračenú obohu a na mnohých miestach dážď, prehánky, ojedinele aj búrky. Lokálne aj s výraznejšími zrážkovými úhrnmi.

Teplota v sobotu poklesne na 17 až 12°C, chladnejšie bude v dolinách a kotlinách. Cez deň bude spočiatku pokračovať veľká oblačnosť až zamračená obloha, na mnohých miestach so zrážkami. Vo východnej časti krajiny budú lokálne zrážky aj výdatné. Okolo poludnia od západu ustávanie zrážok a zmenšovanie oblačnosti. Denná teplota od 22 do 27, na severe a východe miestami okolo 20°C.

V nedeľu sa počasie veľmi nezmení, iba zrážok bude menej, aj čo do plochy, aj čo do úhrnu. Pri polooblačnej až oblačnej oblohe sa najmä na severe objavia prehánky. Denná teplota zostane v intervale od 19 na severe, po 27°C na juhu. 

Ak sa niekomu zdá, že sa ochladilo, tak iba pripomenieme, že "klasické" letné teploty sú na našom území v intervale od 21 - 23 na severe, po 28 - 29°C na juhu. Horúčavy by sa na naše územie mali vrátiť v druhej polovici týždňa, ale to je ešte vo hviezdach, či skôr vo vzduchovej hmote.

Súvisiace články