Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Rodine po výbuchu domu pomáhajú ľudia z okolitých dedín
Zdielať na

Rodine po výbuchu domu pomáhajú ľudia z okolitých dedín

MEDZILABORCE / Po výbuchu propánbutánovej fľaše skončili v nemocnici traja ľudia. Odborníci varujú, že pri výmene týchto fliaš treba dbať na bezpečnosť a skladovať ich v dobre vetranej miestnosti vo zvislej polohe.

Po výbuchu propánbutánovej fľaše v rodinnom dome skončili v nemocnici traja ľudia s popáleninami druhého stupňa. Rodina však v ťažkých chvíľach pocítila ľudskú súdržnosť. Pomáhať im začali ľudia z okolitých dedín. 

Po výbuchu zobral starý otec na ruky dvojročnú Emu, jeho dcéra zasa vyskočila cez okno aj s 11-mesačnou Šarlotkou. Starý otec sa z umelého spánku prebral až po niekoľkých dňoch. Pani Mária skončila so spálenou tvárou a jej manžel a dcéra utrpeli popáleniny druhého stupňa na 40 percentách tela.

V tejto neľahkej situácii sa však rodine ich dedina, ani tie okolité, neotočili chrbtom a pomáhajú ako sa dá. "Pomohli aj so šatstvom, periny, nábytok, taniere, kto čo mohol," povedala sestra pani Márie. Starosta obce im zas poskytol dočasný domov v miestnej ubytovni. 

Rutinná záležitosť skončila takmer tragicky

Rodina si udalosť nevie vysvetliť. Výmena propánbutánovej fľaše vraj pre nich bola rutinou. "Pri výmene fliaš si treba všimnúť, či nie sú preliačené, alebo či nemajú poškodený ventil," tvrdí prezident združenia LPG spoločnosti. 

Odborníci tiež radia skladovať fľaše vo zvislej polohe a vo vetranej miestnosti. Nesmú sa meniť v blízkosti ohňa a tiež ich neodporúčajú meniť podomácky. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy