Oblačno
25°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Humenskí hasiči v noci bojovali so zatopenou cestou aj záhradami
Zdielať na

Humenskí hasiči v noci bojovali so zatopenou cestou aj záhradami

HUMENNÉ / Zaplavená cesta aj dvory rodinných domov. Tak to vyzeralo v noci v Humennom. Zúfalým ľuďom prišli na pomoc hasiči a z dvorov odčerpávali vodu. Čo je príčinou havárie zatiaľ nie je jasné.

Humenskí hasiči zasahovali v miestnej časti Valaškovce krátko po polnoci. Použiť museli plávajúce čerpadlá. Na mieste sa nachádzalo veľké množstvo vody. Vo výške niekoľko desiatok centimetrov boli zaplavené dvory pri rodinných domoch aj hlavný ťah z Humenného na Sninu. "Išlo o poruchu vodovodnej šachty, ktorá vytekala," uviedol veliteľ zásahu HaZZ Humenné Vladislav Gavaľa.

Presná príčina havárie zatiaľ jasné nie je. Miestni totiž hovoria aj o možnosti prasknutého vodovodného potrubia.

Vodári potvrdili, že v uplynulých dňoch robili rekonštrukciu vodovodného potrubia. Práce však ukončili a potom došlo k havárii. "Naši pracovníci okamžite v nočných hodinách pracovali na odstavení vody a následne zabezpečili dodávku vody náhradným spôsobom," uviedla Východoslovenská vodárenská spoločnosť v stanovisku.

Vodári zároveň z kolektora zhybky odčerpávali vodu. Stále nie je jasné, čo haváriu spôsobilo. "Zatiaľ nie je možné určiť presnú príčinu poruchy a rozsah škôd," dodala spoločnosť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy