Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Toto je skutočný islam, píšu ľudia na sociálnych sieťach. Táto fotka obletela celý svet
Zdielať na

Toto je skutočný islam, píšu ľudia na sociálnych sieťach. Táto fotka obletela celý svet

Archívna reportáž

LONDÝN / Fotka zahalenej moslimky v nikábe, ktorá drží za ruku dôchodkyňu, ktorá odpadla v autobuse mestskej hromadnej dopravy v Londýne, sa stala virálnou. Autor fotografie, Hamza O Bakri, k príspevku na sociálnej sieti napísal, že toto je skutočný islam.

Žena zahalená do čierneho nikábu drží za ruku dôchodkyňu, ktorá omdlela v autobuse. Tá spadla na podlahu po tom, ako jej dvere autobusu privreli hlavu. Príspevok na sociálnej sieti zdieľal Hamza O Bakri, ktorý k nemu doplnil, že takto vyzerá v skutočnosti islam. Jeho príspevok za dva dni zdieľalo takmer 50 tisíc ľudí. Podľa Hamzu sa moslimka starala o dôchodkyňu až do príchodu záchranky. 

Táto fotka obletela celý svet:

fcb Hamza O Bakri

​Ľudia, ktorí príspevok zdieľali na sociálnych sieťach ho komentovali s tým, že aj "ostatní si musia uvedomiť, že teroristi nie sú moslimovia. Skutoční moslimovia sú naozaj milujúci ľudia." Ľudia chcú dať zdieľaním tohto príspevku najavo, že na vierovyznaní medzi dobrými ľuďmi nezáleží. "Je jedno, aké je jej náboženstvo," napísal v komentári jeden z diskutujúcich. 

Nehoda sa stala v autobuse označenom ako EL1, ktorý smeroval z Ilfordu do Barkingu vo východnom Londýne. 

V Londýne sa po teroristickom útoku začala zvyšovať miera islamofóbie. V porovnaní s denným priemerom došlo aj k nárastu rasových incidentov o 40 percent. Viac o útoku v Londýne, pri ktorom zahynulo osem ľudí, si môžete pozrieť v archívnej reportáži. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy