Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Trojročný chlapec má špecifické ochorenie, poisťovňa terapie neprepláca
Zdielať na

Trojročný chlapec má špecifické ochorenie, poisťovňa terapie neprepláca

POPRAD / Každý rok sa v Poprade stretávajú záchranári, hasiči a policajti na hokejbalovom turnaji. Nie je to len o športovom zápolení. Aj mimo práce sa snažia pomôcť tým, ktorí to potrebujú.

Minulý rok odovzdali vyzbierané peniaze vtedy chorému kolegovi - hasičovi, teraz pomohli malému Danielkovi. "Je to prirodzené pre nás všetkých, pretože každý z nás si to povolanie vybral preto, aby sme pomáhali. Nás sa do dotýka, keď niekto z našich má nejaké problémy," vysvetľuje František Majerský, hlavný organizátor podujatia. 

Teraz potrebuje pomoc práve jeden z nich. Záchranár Peťo. Jeho syn Daniel má vážnu diagnózu. "Danielko je trojročný chlapec s diagnózou poruchy autistického spektra a terapie, ktoré absolvuje, platíme z vlastného vrecka. Poisťovňa nám neplatí nič a tie terapie sú veľmi finančne náročné," vysvetľuje otec chorého chlapca, Peter Štrbák. 

Pre jeho syna neexistujú lieky. Môžu mu pomôcť iba terapie, poisťovne ich nepreplácajú a stoja mesačne niekoľko sto eur, ktoré musia hradiť rodičia. V rámci hokejbalového benefičného turnaja v Poprade ochotne prispeli aj naši záchranári, hasiči a policajti z rôznych stredísk a útvarov. 

"Každý z nás je nielen policajt ale aj človek a samozrejme, sme represívna zložka ale máme v názve pomáhať a chrániť, takže v keď môžeme pomôcť touto cestou, tak to veľmi radi urobíme," povedal jeden zo zúčastnených policajtov, Jaro Darák. 

Medzi sebou vyzbierali 950 eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy