Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Začiatok pracovného týždňa bude tropický. Vyťahujte plavky
Zdielať na

Začiatok pracovného týždňa bude tropický. Vyťahujte plavky

BRATISLAVA / Tlaková výš a prúdenie veľmi teplého vzduchu od juhu sa nám počas víkendu postarali o výsostne letné teploty a takýto charakter počasia u nás ešte vydrží. Už v pondelok sa pripravme sa tropický deň.

Najmä na juhu krajiny sa v pondelok vzduch zohreje až na 30-31°C. Na severe bude chladnejšie, ale aj 22 °C v takej Čadci je nadpriemerná teplota pre tieto dni. "Upozorňujem ale na vysokú hodnotu UV faktora! Slnečné lúče budú naozaj páliť a tak ochrana pred slnečným žiarením je na mieste. Voľte krém s vysokým UV faktorom," informuje meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. 

V utorok sa popoludní ojedinele objavia u nás prehánky a búrky pri zväčšenej oblačnosti, ale horúce počasie zostane. Maximálna teplota dosiahne od 26 do 32-33 °C. Búrky však môžu priniesť aj vysoké zrážkové úhrny a krupobite a silné poryvy vetra tiež môžu spôsobiť škody. Búrky už budú mať súvis s blízkym frontálnym rozhraním, ktoré sa naplno prejaví v stredu.
To bude už počas dňa prevažovať oblačná obloha, prehánky a búrky sa objavia častejšie a aj častejšie budú sprevádzané nebezpečnými javmi. Teplo ešte naďalej zostane. V južnej polovici od 27 do 32, v severnej polovici od 22 do 27°C. Za studeným frontom sa k nám ostane chladnejší vzduch a ten ukončí mimoriadne vysoké májové, stále ešte jarné, teploty. Leto začína pre meteorológov už 1. júna, tak sa nechajme prekvapiť, ako začne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy