Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Moderátor Mečiar cestuje na bicykli po Slovensku. Pomáha ľuďom
Zdielať na

Moderátor Mečiar cestuje na bicykli po Slovensku. Pomáha ľuďom

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / V Spišskej Novej Vsi to v nedeľu cyklistikou žilo naplno. Aj moderátor televízie JOJ Jano Mečiar a redaktor Samo Migaľ vymenili stoličky v redakcii za sedlo bicykla. Zo Spiša totiž s pelotónom vyštartovali naprieč Slovenskom pomáhať a bicyklovať za tých, ktorí nemôžu. Na bicykel vysadol aj prezident. Zapojil sa do nového slovenského rekordu.

Cyklisti a handbikeri majú pred sebou 380 kilometrov. Rodiny ich najskôr doma uvidia o šesť dní. Známe osobnosti na bicykloch naprieč Slovenskom vyrazili po desiatykrát. V pelotóne sú aj hendikepovaní športovci. Zaujímavosťou je to, že všetci si vzájomné pomáhajú, tlačia či ťahajú sa do kopcov. Samo Migaľ pomáha ochrnutej Zuzane. "Zvláda aj mňa, čo má akože fakt dosť robotu v tých kopcoch. Máme čo robiť," opisuje hendikepovaná Zuzana. 

 Popri cyklistike osobnosti aj obdarúvavajú rodiny, ktoré pomoc potrebujú. Ide najmä o hendikepovaných ľudí. "Tie úsmevy ľudí, ktoré vidíme, ktorým pomôžeme, a to je to najviac čo nás dokáže potešiť. A tí ľudia to nečakajú, lebo to pripravujeme tajne," vysvetľuje organizátor Miroslav Buľovský. 

Ján Mečiar trasu zo Spiša do Trenčianskych Teplíc absolvuje už ôsmykrát. Organizátorovi akcie nemôže povedať, nie. "On mi nevolá, či idem alebo nejdem. On len pošle termín, že vtedy a vtedy ideme. To nie je otázka toho, že či sa mi chce alebo nechce, to je bez váhania," vysvetľuje moderátor. Popritom sa Spišská Nová ves stala dejiskom ďalšieho rekordu. Na najväčšie šošovkovité námestie vyrazilo najviac cyklistov. Zúčastnil sa aj prezident Andrej Kiska. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy