Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Parkovanie pred štátnymi nemocnicami má byť zadarmo
Zdielať na

Parkovanie pred štátnymi nemocnicami má byť zadarmo

BRATISLAVA / Parkovanie pred viacerými štátnymi nemocnicami bude pre pacientov na štyri hodiny opäť bezplatné. Občianski aktivisti zvádzali boj za bezplatné parkovanie s vedením ministerstva zdravotníctva viac ako štyri roky. No nevzdali sa a v pondelok s veľkým úsmevom verejnosti oznámili svoje víťazstvo.

Od prvého júla sa parkovací systém zmení zatiaľ v 13 nemocniciach. Ide o nemocnice, kde je zriaďovateľom či akcionárom ministerstvo zdravotníctva. Zmeny sa ale nedotknú len týchto nemocníc. Rokovania ministerstva ešte prebiehajú aj v neziskových organizáciach či nemocniciach, kde je ministerstvo partnerom. Do októbra by tak na zoznam nemocníc, so štyrmi bezplatnými hodinami, pribúdať postupne i ďalšie nemocnice. "Do konca roka hovoríme o nemocniciach bez ohľadu na právnu formu," potvrdzuje minister zdravotníctva Tomáš Drucker.

"Sedemdesiat percent bude vyčlenených pre pacientov a tridsať percent pre zamestnancov. Fungovať to bude tak, že pacient do štyroch hodín s potvrdením od lekára o návšteve neplatí nič. Po štyroch hodinách bude možno platiť najviac jedno euro do ukončenia hodín v nemocnici alebo ešte uvidíme," uviedol Drucker. Pre občanov, ktorí budú využívať parkovacie miesta bez navštívenia lekára, bude platiť štandardný cenník. 

Zoznam nemocníc, kde bude parkovanie zdarma

SLOVTHERMAE Kúpele Diamant Dudince š.p.
Národný onkologický ústav Bratislava
FNsP J.A.Reimana Prešov, Hollého 14 Prešov
Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina
Fakultná nemocnica Trenčín
Detská fakultná nemocnica Košice
UNLP Košice
Fakultná nemocnica Nitra
Fakultná nemocnica Trnava
Východoslovenský onkologický ústav, a.s. 
VÚSCH, a. s.
SÚSCCH a.s., Banská Bystrica
Nemocnica Poprad,a.s.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy