Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
VIDEO: Východom Slovenska sa prehnala silná búrka. Voda zaplavila cesty aj pivnice
Zdielať na

VIDEO: Východom Slovenska sa prehnala silná búrka. Voda zaplavila cesty aj pivnice

PREŠOV, SABINOV / Okresmi Prešov a Sabinov sa v piatok popoludní prehnala silná búrka sprevádzaná krúpami. Na mnohých častiach padlo naraz toľko zrážok, že voda nestíhala odtekať do kanála. Zaplavila niektoré cesty, pivnice, polia i záhrady.

V Prešove veľké množstvo vody narobilo problémy aj v podzemnom parkovisku v obchodnom centre. A aby toho nebolo málo, to čo doteraz nezničili prízemné mrazy, to dorazili obrovské krúpy.

V mnohých dedinách padlo toľko krúp, že to vonku vyzeralo akoby nasnežilo. V Sabinove však po daždi vyšla dúha.  

Záplavy

V piatok popoludní sa v obci Oľšov okrese Sabinov spustil silný dážď. Z malého potoka sa stala v priebehu niekoľkých minút veľká rieka, ktorá v niektorých úsekoch mala v priemere viac ako jeden a pol metra.

Miestni obyvatelia z Oľše si navzájom pomáhali, aby veľkú vodu zvládli. Prístupová cesta do tejto obce bola ťažko prejazdná, nakoľko ju zaplavila voda z okolitých polí. Dážď podľa miestnych obyvateľov stále neprestáva a situácia sa zhoršuje. Do redakcie TV JOJ nám prišli od miestnych obyvateľov Oľše tieto fotky, ktoré ukazujú aktuálnu situácii v tejto obci.

​Krúpy

Počasie potrápilo aj obyvateľov mesta Veľký Šariš. Do redakcie nám prišli viaceré fotky a videá od našich divákov a čitateľov. Takto to momentálne vyzerá v tomto regióne: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy