Jasno
16°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Polícia odpočúvala pedagóga, ktorý bral úplatky za vybavenie skúšok
Zdielať na

Polícia odpočúvala pedagóga, ktorý bral úplatky za vybavenie skúšok

PEZINOK / Pred špecializovaný trestný súd v Pezinku sa opäť postavili vysokoškolskí učitelia zo slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre. Stalo sa tak potom čo študent priznal že za skúšku z poľovníctva vyučujúcim zaplatil 700 eur.

Pedagógovia na štvrtkom pojednávaní vysvetľovali súdu obsah telefonátov, sms správ aj obrazové nahrávky. Jeden z vyučujúcich, ktorý s prokurátorom už uzavrel dohodu o vine a treste a prijal peňažný trest, bol odpočúvaný políciou a kamera bola umiestnená v jeho kancelárii.

Bývalý prodekan a jeho syn opäť pred súdom obhajovali svoju nevinu a to napriek audiovizuálnym nahrávkam.

"Áno, prosím? Zajtra ráno na ôsmu v škole, tam čakaj, kde má kanceláriu, na chodbe a máš to dohodnuté. Keď ti zavolám, pôjdeš to zapísať.
Neviem , či to bude o deviatej, o desiatej, možno budeš čakať aj štyri hodiny, neviem ale keď dostanem pokyn, môžeš tam ísť a zapíše ti to. Dobre?
Dobre," je prepis telefonického rozhovoru. 

O vypočutí zvukových nahrávok si obžalovaný pozreli aj video záznam. Ten bol políciou vyhotovený v čase, kedy študent požiadal svojho vedúceho diplomovej práce o vybavenie skúšky.

Ten oslovil prodekanovho syna. A ten otca. Prodekan oslovil skúšajúceho. Študent aj vedúci diplomovej práce svoje činy už oľutovali a s prokurátorom uzavreli dohodu o vine a treste a prijali peňažné tresty.

Bývalý prodekan a jeho syn ale vinu odmietajú. Z úplatku 700 eur vraj osoh nemali. Z policajného video záznamu vyplynulo, že študent skúšku vybaviť chcel a vedúci diplomovej práce si za vybavenie pýtal peniaze.

"Tam išlo aj o peniaze. Ale ani raz  tam nepadlo moje meno, že pýta tie peniaze pre mňa. Na žiadnom záznamovom zariadení sa moja osoba nevyskytla a preto ešte raz hovorím súdu, som nevinný." povedal obžalovaný syn prodekana. 

"Súd odročil hlavné pojednávanie na 8 júna. Z univerzity si vyžiada ešte záznamy," povedala Katarína Kudjaková, hovorkyňa súdu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy