Jasno
25°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Pre dieťa odmietla liečbu rakoviny. Zomrela tri dni po pôrode
Zdielať na

Pre dieťa odmietla liečbu rakoviny. Zomrela tri dni po pôrode

NEW JERSEY / V šiestom mesiaci tehotenstva ju bolelo brucho. Vybrala sa k lekárovi, ktorý jej oznámil hroznú správu. Diagnostikoval jej rakovinu, rozšírenú do viacerých častí tela. Pripravili jej liečbu, no tú pre nenarodené dieťa odmietla.

"Dcéra s manželom mali krásnu dcéru, ktorá vyzerala presne ako jej mama. Boli šťastní a zaľúbení. Kúpili si farmu a začali budovať svoj nový domov. Rodina sa mala rozšíriť o syna. Bola najšťastnejšia v živote. Jej bruško rástlo. Jeden deň však prišla zákerná beštia. V priebehu dní jej zničila telo. So svojím najlepším priateľom po svojom boku sa rozhodli, že zachránia ich malého syna menom Jake. O tri dni zomrela. Moja najmilšia Danielle bola úžasná. Šikovná. Vtipná. Milujúca. Zomrela v náručí svojho muža, v spánku," napísala na sociálnej sieti Barbara, matka Danielle, ktorá odmietla liečbu rakoviny, aby zachránila syna. 

Danielle Janofsky v roku 2015 podstúpila zákrok, pri ktorom jej lekári vybrali nebezpečné znamienko. Histológia potvrdila rakovinu. Odvtedy chodila na pravidelné kontroly a všetko vyzeralo tak, že je v poriadku, píše portál novinky.cz.

Vo februári 2016 začala mať Danielle silné bolesti brucha. Vybrala sa preto k lekárovi, ktorý jej oznámil najhoršiu diagnózu, rakovinu kože. Tá sa jej rozšírila do ďalších častí tela. Čriev, obličiek, žalúdku a mozgu. 

Ihneď jej lekári pripravili liečbu, no Danielle sa rozhodla neliečiť sa. Pre svoje nenarodené dieťa. Život jej nenarodeného dieťaťa jej bol prednejší ako ten svoj.

Na konci februára, len pár týždňov po oznámení diagnózy, prišiel jej syn na svet cisárskym rezom. Danielle o tri dni zomrela. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy