Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Dajte si pozor. Takto vás môžu na internete pripraviť o tisíce eur
Zdielať na

Dajte si pozor. Takto vás môžu na internete pripraviť o tisíce eur

BRATISLAVA / Slovákov stále viac ohrozujú premyslené internetové podvody. Príbeh muža, ktorého vydieraním cez sociálnu sieť pripravili o takmer 10 tisíc eur, je stále aktuálny. Polícia prípad vyšetruje a telefónne číslo, odkiaľ prichádzali výhražné správy, je stále aktívne.

Divák zo severného okresu Slovenska prišiel od októbra minulého roka dovedna o viac ako deväť tisíc eur. Na počiatku bola komunikácia na známej sociálnej sieti s údajným dievčaťom, ktoré od neho žiadalo peniaze, aby sa vraj mohlo vykúpiť od pasáka. Muž jej postupne poslal na účet takmer tisícpäťsto eur. Neskôr sa mali ozvať údajní pasáci a žiadať ďalšie peniaze. Náš divák im postupne zo strachu vyplatil osemtisíc eur, až potom sa obrátil na políciu.

"Stiahla sa tá komunikácia, potom tie správy čo mi prišli cez Messenger, toto sa zaprotokolovalo do spisu a priebežne posielam tie správy, čo mi takisto prichádzajú," telefonuje vydieraný divák. 

Páchatelia najnovšie kontaktujú aj syna poškodeného muža. Polícia potvrdila, že prebieha vyšetrovanie vo veci trestného činu vydierania. V súčasnej dobe vraj vykonáva všetky potrebné úkony za účelom objasnenia skutku.

Číslo je stále aktívne

"Z uvedeného dôvodu nie je možné k prípadu poskytnúť žiadne ďalšie informácie," vysvetlil Radko Moravčík, hovorca KR PZ v Žiline. 

Zatiaľ však nevieme, či polícia eviduje aj ďalšie prípady, kde by páchatelia použili rovnaký "modus operandi". Zarážajúce však je, že telefónne číslo, z ktorého prišli posledné vyhrážky, je naďalej aktívne. Polícia by ho teda mohla v priebehu niekoľkých hodín lokalizovať. Nám zodvihol telefón muž, ktorý reagoval na oslovenie Zdeno. Odmietol však, že by sa niekomu vyhrážal.

"Z môjho čísla? Neviem o tom. Neviem, na koho je. Toto telefónne číslo ani nie je registrované na mňa, takže ja neviem," povedal. 

Podľa našich informácií môže byť za celou akciou partia ľudí z okolia Lučenca. Cez sociálnu sieť sme sa spojili aj s profilom slečny, ktorá mala od poškodeného diváka žiadať peniaze ako prvá. A prišla odpoveď s cenovou ponukou na poskytované erotické služby.

Prípadného záujemcu však žiadajú o zálohu na ten istý účet, na  ktorý poslal peniaze náš oklamaný divák. Fotky, ktoré má údajná užívateľka profilu na sociálnej sieti, sú podľa známeho internetového prehliadača stiahnuté z iných stránok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy