Skoro jasno
20°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Zmiznutú muníciu vyšetruje NAKA. Gajdoš chce zvýšenú ochranu
Zdielať na

Zmiznutú muníciu vyšetruje NAKA. Gajdoš chce zvýšenú ochranu

Archívna reportáž

BRATISLAVA / V súvislosti s prípadom odcudzenej munície z vojenského skladu v Trenčíne vykoná rezort obrany fyzickú inventúru všetkých druhov munície vrátane rakiet. Uviedol to po zasadnutí parlamentného výboru pre obranu a bezpečnosť minister obrany Peter Gajdoš.

"Predpokladáme, že to bude trvať minimálne pol roka, pretože to je obrovské množstvo munície," povedal Gajdoš.

Celá záležitosť je podľa ministra veľmi nepríjemná, ale rezort už pracuje na prijímaní preventívnych opatrení. "Budú prijaté opatrenia na zvýšenie ochrany určených objektov. Vážne zvažujeme stráženie profesionálnymi vojakmi," zdôraznil minister.

Rezort obrany na začiatku apríla informoval, že pri výdaji materiálu v Muničnom sklade Ozbrojených síl SR v Trenčíne - Kubrej zistili, že chýba istá časť materiálu.Podľa medializovaných informácií z muničného skladu zmizlo 80 obranných granátov typu F1 a jedenásť ručných protitankových striel.

Podľa dnešných vyjadrení armáda disponuje spravodajskými informáciami, ktoré sa majú týkať vyšetrovania krádeže a patria medzi utajované skutočnosti.

O prípade bude podľa vlastných slov viac informovať až po ukončení vyšetrovania. "Nerád by som narušil nejakými informáciami priebeh vyšetrovania," dodal Gajdoš.

Vyšetrovateľ okresného riaditeľstva Policajného zboru v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Následne prípad prevzal vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Prezídia Policajného zboru.

O zmiznutej munícii zo skladu v Trenčíne si môžete pozrieť aj archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy