Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Holjenčík stále na úrade. Podľa SaS je to nehorázne
Zdielať na

Holjenčík stále na úrade. Podľa SaS je to nehorázne

BRATISLAVA / Bývalý predseda Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) Jozef Holjenčík naďalej chodí na tento úrad preberať odborné témy. Opozičná SaS to považuje za nehorázne. Podľa nich totiž práve on spôsobil chaos a škody na začiatku tohto roka, keď prepukol škandál okolo cien energií.

Hovorca ÚRSO zareagoval slovami, že Holjenčíka si pozvali na konzultácie bez nároku na finančnú odmenu, pričom nemohol nahliadnuť do aktuálnych pracovných dokumentov. 

Udalosti zo začiatku roka okolo energií a faktúr za energie boli poriadne dynamické a emocionálne. Následkom bolo okrem iného aj to, že šéf ÚRSO odstúpil. Podľa dostupných informácií je však Holjenčík s úradom stále aktívny. 

Opozičná SaS tento krok ostro kritizovala. "Jozef Holjenčík na tento úrad naďalej chodí a naďalej má údajne zasahovať do jeho činnosti, do jeho rozhodnutí, aj keď to poprel. Pokiaľ sa zúčastňuje na rokovaní rady, na ktorom môžu byť prerokované napríklad obchodné tajomstvá, tak na základe akého mandátu," pýta sa Karol Galek z SaS.

"Úrad v súčasnosti vedie výhradne jeho podpredseda Miroslav Čelinský. Čo sa týka pána Holjenčíka, tak regulačná rada a úrad si ho pozvali ako dlhoročného bývalého predsedu úradu na konzultácie týkajúce sa vyhodnocovania predchádzajúceho regulačného obdobia. Zdôrazňujeme, že to bolo bez nároku na akýkoľvek honorár a bolo to bez možnosti nahliadnuť do aktuálnych dokumentov," vysvetlil hovorca ÚRSO Radoslav Igaz.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy