Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vodič zavinil dopravnú nehodu a z miesta ušiel
Zdielať na

Vodič zavinil dopravnú nehodu a z miesta ušiel

ROŽŇAVA / Horský priechod Soroška v utorok nadránom v jednom smere riadili policajti. Vodič zišiel z hlavnej cesty a auto sa prevrátilo na strechu. Okrem neho v aute sedeli ešte dvaja muži. Po príchode policajtov, vodiča nebolo.

Auto sa pri nehode dvakrát prevrátilo a zablokovalo jeden jazdný pruh. Premávku preto riadili policajti. Dvaja muži boli zranení, ale všetkým sa podarilo vyviaznuť z prevráteného auta bez pomoci. Okoloidúci vodič okamžite volal záchrannú službu. "V čase nášho príchodu už postihnuté osoby boli von z vozidla a bola im poskytnutá zdravotná starostlivosť," hovorí veliteľ zásahu HAZZ RV, Elemír Kerekes.

Vodič z neznámych dôvodov nechal svojich kamarátov na mieste nehody a ušiel. Vodič, ktorý sa zastavil pri nehode, aby pomohol, to všetko sledoval. "Odišiel peši. Neviem či ho dakto zobral potom tu dole, ale išiel peši." Policajti po ňom spustili okamžité pátranie. Prehľadávali okolie nehody, aj okolité obce.Nakoniec ho našli. "Policajti vodiča vypátrali v mieste bydliska a podrobili dychovej skúške, ktorá bola pozitívna. Vodič nafúkal 0,30 mg/l alkoholu v dychu," informuje Jana Mesárová, hovorkyňa KRPZ KE. 

Dvadsaťpäť ročný muž policajtom tvrdil, že si vypil až po nehode. Zo zákona mu ako vodičovi za požitie alkoholu po nehode hrozí pokuta až do výšky 1300€ a sankcia zákazu činnosti viesť motorové vozidlo po dobu 5 rokov. Do úvahy ale budú brať aj fakt, že z miesta činu utiekol a neposkytol prvú pomoc zraneným osobám. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy