Jasno
16°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Precestoval celý svet až kým neprišiel na Slovensko. V Bratislave ho okradli
Zdielať na

Precestoval celý svet až kým neprišiel na Slovensko. V Bratislave ho okradli

Archívne video

BRATISLAVA / Cestovateľ Devesh Joshi (27) prešiel celý svet, na Slovensku sa mu ale stalo niečo, čo ešte nezažil. V Bratislave si priateľského cudzinca vyhliadla partička darebákov a okradli ho. Reakcia obyčajných Slovákov ho poriadne prekvapila.

Devesh Joshi pochádza z indického Naí Dillí a približne pred dvoma rokmi sa rozhodol, že už nechce tráviť každý deň nudnou prácou od rána do večera a namiesto toho vyrazil poznávať svet. Na svoje tohtoročné narodeniny sa vydal objavovať metropoly Európy, okrem iného bol aj v Bratislave, kde ho čakal poriadny šok.

"Než som sa vydal do Bratislavy, hlavného mesta východoeurópskej krajiny Slovensko, niekoľko ľudí ma varovalo, aby som si tú dával pozor. "Buď opatrný, keď pôjdeš po uliciach, môžu Ťa prekvapiť'," uviedol Devesh na svojom blogu s tým, že sa domnieval, že ho vďaka tréningu z Nového Dillí nemôže nič zaskočiť.

V utorok večer po návšteve Bratislavského hradu sa vracal na hotel, keď v električke stretol troch Slovákov. "Dvaja chlapi a jedna žena sa so mnou začali baviť, čo robím, odkiaľ som. Bol to milý rozhovor a myslel som si, že som si našiel kamarátov. Vystúpili sme na Hlavnej stanici a pozvali ma na pivo," spomína blogger, ktorý zdanlivo pohostinným cudzincom začal ukazovať na svojom foťáku fotografie z ciest.

Po nejakom čase ho muž a žena zavolali na cigaretu pred krčmu, po návrate ale Devesh neveril svojim očiam. "Tretí chlap aj s mojím foťákom zmizol. Začal som byť nervózny, pýtal som sa dievčaťa, kde je môj foťák, a ona sa zrazu tvárila, že nevie po anglicky," doplnil. Cestovateľ si stihol ešte podarenú dvojicu odfotiť, potom ale všetci utiekli. Ind všetko nahlásil na polícii, ktorá teraz po páchateľoch pátra.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy