Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Opitá Miroslava zabila mladú ženu. Proti trestu sa odvolala
Zdielať na

Opitá Miroslava zabila mladú ženu. Proti trestu sa odvolala

TREBIŠOV / Video, ktoré s hrôzou sledovalo celé Slovensko, dnes prehrávali aj na súde v Trebišove. Na záberoch je vidieť ako pri dopravnej nehode zahynula dvadsaťjedenročná Miška. V ťažkom stave opitosti a plnej rýchlosti do nej narazila tridsaťročná Miroslava. Súd vyniesol rozsudok, hoci obhajkyňa chcela aby ju oslobodil.

Vodička jazdila zo strany na stranu, niektorým autám sa vyhla, v zákrute ale narazila do oproti idúcej Michaely. Dvadsaťjedenročné dievča zomrelo na mieste. Vodička, ktorá nehodu spôsobila mala v krvi až 2,5 promile alkoholu. Ručička tachometra bola pri náraze na čísle 131.

"Je vinná, trest odňatia slobody v trvaní osem rokov nepodmienečne a trest zákazu viesť motorové vozidlá všetkého druhu na doživotie," znel rozsudok súdu. 

Šoférka, ktorá nehodu prežila sa pojednávaní nezúčastňovala a ani sa príbuzným neospravedlnila. Jej obhajkyňa tvrdila, že je nevinná. "To, že sa stala tragédia je nám ľúto, to je jedna vec ale fakty sú fakty," povedala Katarína Dušáková, obhajkyňa vodičky. 

Argumentom pre oslobodenie mali byť lieky, ktoré vraj vodička taktiež požila. Tie ju mali v kombinácii s alkoholom dostať do vážneho stavu. "Tí, ktorí sa tomu rozumejú, vedia, o čom hovorím," odkázala Dušáková. 

Okolnosti smrti študentky Mišky boli mimoriadne závažné. Aj preto je trest pre vinníčku po zohľadnení poľahčujúcich okolností maximálny, aký prichádza do úvahy.

"Je aj vzhľadom na generálnu prevenciu nevyhnutné uložiť trest na úplne hornej hranici zákonom stanovenej trestnej sadzby, po jej zákonnej úprave," vysvetlil sudca Okresného súdu v Trebišove Ladislav Bujňák.  

Rozsudok súdu zatiaľ nie je právoplatný. Právna zástupkyňa obžalovanej sa hneď na mieste odvolala. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy