Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Slovensko má nového nuncia, stal sa ním Giacomo Guido Ottonello
Zdielať na

Slovensko má nového nuncia, stal sa ním Giacomo Guido Ottonello

BRATISLAVA / Svätý Otec František v sobotu menoval za apoštolského nuncia na Slovensku arcibiskupa Giacoma Giuda Ottonella, ktorý doteraz pôsobil ako apoštolský nuncius v Ekvádore.

Apoštolská nunciatúra na Slovensku dnes napoludnie oznámila: "Po tom, ako titulárny arcibiskup minorský Mario Giordana, v dôsledku dosiahnutia kánonickým právom predpísanej vekovej hranice končí v úrade apoštolského nuncia na Slovensku, Svätý Otec František menoval novým apoštolským nunciom v Slovenskej republike Giacoma Guida Ottonella, titulárneho arcibiskupa sasabského a doterajšieho apoštolského nuncia v Ekvádore". Túto správu zverejnil vatikánsky denník L’Osservatore Romano.

Giacomo Giudo Ottonello sa narodil 29. augusta 1946 v Masone (Janov - Taliansko). Kňazskú vysviacku prijal 29. júna 1971 a bol inkardinovaný do diecézy v Acqui. Získal doktorát z teológie. Do diplomatických služieb Svätej Stolice vstúpil 25. marca 1980. Následne pôsobil na pápežskom zastúpení v Pakistane, Salvádore, Libanone, Francúzsku, Španielsku a Poľsku. Za apoštolského nuncia v Paname bol vymenovaný 29. novembra 1999 a potom v Ekvádore 26. februára 2005. Ovláda francúzsky, španielsky a anglický jazyk.

Giordana pôsobil na Slovensku od roku 2008. Úrad nuncia bude vykonávať do príchodu Ottonellu na Slovensko. Ten by ho mal prevziať do niekoľkých týždňov od vymenovania. Dôjsť by k tomu malo niekedy po veľkonočných sviatkoch.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy