Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
VIDEO: Slovák si skonštruoval vlastného Kitta
Zdielať na

VIDEO: Slovák si skonštruoval vlastného Kitta

TRENČÍN / Po Soblahove pri Trenčíne sa preháňa Michael na legendárnom Kittovi. To napadne každému, kto stretne legendárny športiak. Nie je to však originál, ale presná kópia. Ani vo vnútri nesedí Michael, alias David Hasselhoff, ale Ivan Hostačný, ktorý auto vyrobil. Zabralo mu to takmer päť rokov.

Ivan Hostačný zo Soblahova si splnil detský sen a vyrobil legendárneho Kitta. "Prečo práve Kitt? Bolo naše detstvo," povedal konštruktér Kitta Ivan Hostačný. Ivan si pred piatimi rokmi priviezol do garáže staré auto a povedal si, že z neho vytvorí legendu. Rozobral ho do poslednej skrutky a pustil sa do práce. Výsledok stojí za to. "Má to prístrojovku, zadymovanie, keď bol požiar, tak Kitt prišiel a uhasil požiar. Má to prednú kameru aj laser," povedal Ivan.

Legendárne auto dokáže aj rozprávať. "Má to aj rozprávanie, zatiaľ to mám v angličtine, ale riešim to do češtiny," dodal Ivan. Konštruktér si dal záležať aj na najmenších detailoch. Každý jeden diel prešiel jeho rukami. "Ja som vyučený stolár. Ja som si všetko sám tvaroval, aj to nasávanie na tej kapote som si robil ručne, aby som ušetril," povedal  konštruktér Ivan.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy