Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Extréner Vlhovej: So Shiffrinovou sú rivalky už od detstva, konečne ju porazila
Zdielať na

Extréner Vlhovej: So Shiffrinovou sú rivalky už od detstva, konečne ju porazila

JASNÁ / Skvelý úspech našej lyžiarky Petry Vlhovej je stále témou dňa. V jej rodnom Liptovskom Mikuláši, či Jasnej, kde sa učila lyžovať sa takmer nehovorí o ničom inom ako o jej včerajšom víťazstve v Aspene. Keď sa však vráti, nebude veľmi čas oslavovať. Petra bude musieť zarezávať nad učebnicami - čakajú ju písomné maturity.

"Peťa je tak súťažívý typ, že musí byť čo najlepšia vo všetko, či je to motorka, alebo si budeme hádzať šrobovákom," hovorí s úsmevom jej bývalý tréner Rastislav Mažgút.

Ako dodáva jej otec Igor Vlha, jej posledné víťazstvo bolo zadosťučinenie za celú sezónu. "Čerešnička a ešte poraziť Schiffrinovú u nej doma, o to to bolo krajšie," dodáva otec Petry Vlhovej.

Veľká radosť

Petra získavala svoje prvé lyžiarske skúsenosti na Chopku v Nízkych Tatrách. S bývalým trénerom Petry Vlhovej sme porovnávali jazdy Mikakely Shiffrin a Peti.

"Petin štýl je trošku silovejší, Mikkaelin trošku ladnejší. Ale Peťa so svojou silou je strašne šikovná. Keď ide tvrdo, to znamená agresívne, čo najkratší oblúk, čo najväčšiu spádnicu. A tá ladnosť je pomer krásy, sily a rýchlosti," vysvetľuje Rastislav Mažgút.

Samozrejme rodičia Peti sú nadšení. Takisto aj mladí lyžiari. "My sme nešli do Ameriky, pozerali sme doma. Vygradovala tú spodnú časť a zrazu to bolo zelené a všetci sme s manželkou výskali a skákali," spomína Igor Vlha.

Veľké rivalky

Málokto vie, že Petra s Mikkaelou sú rivalky už od školských lavíc. Boli spolu v Kanade, kde spolu súťažili. Mikaela prvá a Petra druhá.

Na budúci rok je zimná olympiáda v Južnej Kórei. Podľa Igora Vlhu si tam ide Peťa skúsiť olympijskú trať. No a lyže na chvíľu vymení za učebnice. Čaká ju totiž maturita.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy