Oblačno
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Tento týždeň bude teplo. Ortuť teplomeru sa vyšplhá vysoko
Zdielať na

Tento týždeň bude teplo. Ortuť teplomeru sa vyšplhá vysoko

BRATISLAVA / Po rozpačitom víkende, kedy sa na našom území striedalo slnko s mrakmi, potešíme priaznivcov tepla. Podľa Slovenského meteorologického ústavu bude budúci pracovný týždeň veľmi teplý. Cez víkend dokonca vystúpia teploty na 20 stupňov.

Ešte v noci z nedele na pondelok bude na našom území prevažne polooblačno. Na strednom a východnom Slovensku až oblačno a tu ojedinele slabý dážď alebo prehánky. Od 500 metrov aj snehové. Nad ránom ojedinele hmlisto. Začiatok týždňa môžu poznamenať ranné hmly. Najvyššia denná teplota vystúpi na 9 až 14, na severe okolo 7 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1 500 metrov okolo -3.

Utorok bude pokračovať v podobnej réžii. Bude jasno až polooblačno. Na severe a východe polooblačno ojedinele slabé zrážky. Najnižšia nočná teplota -1 až -6, na juhovýchode okolo +1 st. Cez deň sa pripravte na 10 až 15, na severe 5 až 10 stupňov. 

Po severnom okraji tlakovej výše, ktorá bude od západu zasahovať do strednej Európy, postúpi cez Poľsko ďalej v stredu na juhovýchod frontálny
systém. Cez deň na severe miestami, inde len ojedinele slabý dážď alebo prehánky, od cca 1 300 metrov sneženie. Najvyššia denná teplota 11 až 16, na severe okolo 9 stupňov.

Vo štvrtok hlásia jasno až polooblačno. V noci a zrána miestami hmla alebo nízka oblačnosť. Najnižšia nočná teplota 2 až -4, cez deň 11 až 16, na severe miestami okolo 9 stupňov. 

Záver týždňa bude jasný až polooblačný, Ortuť teplomeru vystúpi na 12 až 16, na juhozápade aj na 18 stupňov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy