Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Minister dopravy sa dnes viezol vlakom, trval na zaplatení lístku
Zdielať na

Minister dopravy sa dnes viezol vlakom, trval na zaplatení lístku

DUNAJSKÁ STREDA / Na najvyťaženejšej vlakovej linke sa veľa ľudí sťažovalo na to, že súpravy sú v rannej špičke preplnené. Od 10. marca by sa to malo zmeniť - väčšiu kapacitu vlakových súprav bol skoro ráno osobne skontrolovať minister dopravy Arpád Érsek.

Desiaty marec by mal znamenať koniec preplnených vlakov v rannej špičke na trase Dunajská Streda - Bratislava. Zvýšenie kapacity bol v piatok osobne skontrolovať minister dopravy. Napriek tomu, že by na bezplatné cestovanie po preukázaní svojej funkcie mal právo, Arpád Érsek si lístok poctivo kúpil.

"Tento vlak s odchodom o 06:15 z Dunajskej Stredy bol celkovo absolútne najvyťaženejší spoj z tých, ktoré prevádzkujeme. Preto sme od dnešného dňa nasadili súpravu až z tromi motorovými jednotkami. Táto súprava dokáže doviezť až 429 cestujúcich na sedenie a ďalší sa zmestia na státie," povedal Martin Žarnovický, PR manažér firmy RegioJet. V najbližších týždňoch sa na týchto vlakoch chystá aj dvojjazyčné, slovenské a maďarské hlásenie staníc.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy