Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Po premenlivom piatku nás čakajú slnečnejšie víkendové dni
Zdielať na

Po premenlivom piatku nás čakajú slnečnejšie víkendové dni

BRATISLAVA / Pred nami je víkend, a to znamená voľno. A s voľnom sú spojené výlety, návštevy, dobrodružstvá. Na ne potrebujete pekné počasie, a tým vás poteší meteorologička Mirka Jarošová.

Piatok je v znamení prúdenia chladnejšieho vzduchu k nám za zvlneným frontálnym rozhraním. To k nám prinieslo veľa oblačnosti a aj zrážky, ktoré boli ráno od asi 500 m snehové, ale počas dňa sa hranica sneženia zdvihne až na 800 m. "Rozhranie sa nad naším územím rozpadá a na východe bude iba zväčšená oblačnosť a zrážky i iba ojedinele. Denná teplota v piatok sa bude hýbať v intervale od 5 °c na severe po 12 - 13°C na juhu," informuje meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. Pozor na silnejší vietor od severu! Ten môže najmä na východe spôsobovať problémy v doprave, pretože v nárazoch bude mať rýchlosť okolo 60 km/h. 

Víkendové dni budú v znamení oblasti vysokého tlaku vzduchu , ktorá k nám bude zasahovať od severu. Prinesie menej oblačnosti a chladnejšie rána. Po oba víkendové dni sa bude tvoriť kopovitá oblačnosť v hornatých častiach nášho územia, tu sa môžu objaviť aj ojedinele prehánky, od asi 100 m snehové. Zrána v nižších polohách hmlisto. "Denná teplota dosiahne od 7 do 13°C, na severe bude chladnejšie, okolo 5°C. V nedeľu po okraji tlakovej výše natečie chladnejší vzduch nad východ krajiny, takže v nedeľu na východe maximum od 4 do 9°C," dodáva Jarošová.
Na začiatku budúceho týždňa by sme mali bať aj naďalej pod vplyvom tlakovej výše, rána budú v tom prípade chladnejšie, hmlisté, ale deň bude slnečný a postupne sa teplota zdvihne až do 16°C.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy