Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Lyžovačka sa nekončí, tento týždeň napadne dostatok snehu
Zdielať na

Lyžovačka sa nekončí, tento týždeň napadne dostatok snehu

SLOVENSKO / Počasie už pár dní pripomína jar v plnom prúde. Jarné prázdniny sa práve začali posledným dvom krajom - prešovskému a košickému. Ak sa východniari, báli, že sa nebudú mať na čom lyžovať, ich strach bol zbytočný.

Včera prechádzal cez naše územie ďalej na východ studený front. Priniesol najmä v noci výdatnejšie zrážky, ktoré už od asi 800 - 900 m boli snehové. Snehová perina bola miestami hrubá aj viac ako 10 cm a tak sa starý, vyšúchaný sneh nahradil síce ťažším, ale aspoň novým snehom.

"Počas celého týždňa je šanca, že sa na našich kopcoch, od výšky asi 900 metrov, bude objavovať nový sneh," uviedla meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. Budeme totiž prevažne v oblasti nízkeho tlaku vzduchu, bude viac vlhkosti a tá sa dostane na zem v podobe dažďa, prehánok, na horách to bude sneženie.
Denná teplota sa bude pohybovať v intervale od 7 do 13°C, na severe lokálne aj chladnejšie. Vo výške 1500 m bude teplota zväčša okolo 0°C. Jarné počasie, s teplotami, ako sme mali v uplynulú sobotu, si dočasne vzalo dovolenku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy