Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ako sú na tom Slováci s vedomosťami? Relácia Nikto nie je dokonalý má odpoveď
Zdielať na

Ako sú na tom Slováci s vedomosťami? Relácia Nikto nie je dokonalý má odpoveď

BRATISLAVA / Vedomostná úroveň národa podľa expertov začína v škole dokonca v škôlke. Posledné celosvetové testy 15-ročných žiakov dopadli katastrofálne. Zaostávame v prírodných vedách, no nevieme poriadne ani čítať. Znamená to, že hlúpneme?

"V porovnaní s našimi susedmi áno. Najsmutnejšie je, že mali rovnaké ekonomické aj spoločenské podmienky," povedal zo Slovenskej komory učiteľov Branislav Kočan. Deti treba učiť hľadať súvislosti. Čiže nie len vedieť, ale aj myslieť. Svoje o tom vie aj režisér zábavno-vedomostnej relácie, ktorá testuje národ. "Tým, že ja vyberám tie otázky a tým, že tam dávam tie odpovede, takže väčšinou nedám takú, ktorú nepoznám, ale 2 krát sa stalo, že aj ja som sa nachytal," povedal producent relácie Nikto nie je dokonalý Oliver Andrásy.

Vtipné príhody má aj moderátor relácie Nikto nie je dokonalý Junior. Otázka, čo bolo heslom francúzskej revolúcie ho dostala do kolien. "Nó, Francúzska revolúcia heslo. A ona že heslo? Štyri nuly? Takže sme sa dozvedeli PIN kód Francúzskej revolúcie," povedal moderátor Milan "Junior" Zimnýkoval. Podľa Juniora nie je dôležité vedieť, ale vedieť triediť spleť informácií, ktoré na nás dnes číhajú z každej strany. "Ako hovorí Abrahám Lincoln, neverte všetkému, čo je na Facebooku," vtipkoval Junior.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy