Jasno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Roky platili 30 eur mesačne, v januári im prišiel rekordný nedoplatok
Zdielať na

Roky platili 30 eur mesačne, v januári im prišiel rekordný nedoplatok

BRATISLAVA / Tohtoročné vyúčtovanie elektriny bude pre majiteľov jedného masážneho salónu v Bratislave pravdepodobne likvidačné. Po tom, čo roky platili za elektrinu priemerne 30 eur mesačne, im v januári prišiel nedoplatok vo výške takmer 10 tisíc eur.

Marián Lechman s priateľkou prevádzkuje masážny salón. Ročne boli zvyknutí platiť najviac 300 eur za elektrinu. V januári im prišiel nedoplatok vo výške 9 500 eur. 

Sťažnosti nepomohli

"Minulý rok vo februári nám vymenili elektromer a dali nám nový s tým, že na začiatku teda bola 0 a po roku, tento január prišlo vyúčtovanie kde nám narátali 10 a pol tisíca eur nedoplatok, čiže narátali nám nejakých 72 000 kWh," popísal situáciu prevádzkovateľ salónu.

Aby ste spotrebovali takéto množstvo elektriny, museli by ste mať 24 hodín denne 365 dní vkuse zapnutú žehličku, varnú dosku, elektrickú rúru, mikrovlnku, konvicu, televízor, ale aj elektrický ohrievač či klímu. Majiteľ sa bráni, že nie je možné, aby sa minula toľká elektrina. Podal sťažnosť a reklamáciu u svojho dodávateľa elektriny, Západoslovenskej distribučnej. Poruchu elektromera nepotvrdila ani štátna skúška a Regulačný úrad sa k sťažnosti doposiaľ nevyjadril.

"Pre nás je to likvidačné, pretože nie len tá splátka, ale aj ďalšie zálohové platby tých 960 eur, ktoré nám vyrátali, že budeme tu míňať za každý mesiac, sú pre nás nehorázne," posťažoval sa majiteľ.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy