Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muž sa predávkoval steroidmi. Hrozí mu transplantácia pečene
Zdielať na

Muž sa predávkoval steroidmi. Hrozí mu transplantácia pečene

V banskobystrickej nemocnici leží už niekoľko týždňov nešťastný 30 ročný muž so zlyhávajúcou pečeňou. Hoci nechce prezradiť svoju identitu, mladého pacienta zo stredného Slovenska dostali na nemocničné lôžko zakázané steroidy. V nemocnici však podobných pacientov pribúda každý mesiac.

Na internete si kúpil anabolické steroidy, ktoré ho za pár týždňov užívania dostali vo vážnom stave na nemocničné lôžko. 

"No zo steroidov, doktori hneď povedali," hovorí pacient.

Zakázané látky si mladý muž našiel na internete. Priznáva, že to užíval vo forme tabletiek aj si pichal injekcie. 

"Anaboliká môžu spôsobiť ťažké poškodenie pečene, až transplantáciou to môže skončiť,môžu urobiť hormonálnu búrku v tele sú toxické pre pečeň," hovorí lekárka

Prípadov pribúda, každý mesiac nový pacient. Hepatologické oddelenie v Banskej Bystrici je špičkovým pracoviskom s transplantačným programom pečene kde práve preto končia ťažké prípady pacientov, ktorí neodolali zakázaným látkam. Ide o mužov produktívnom veku, no aj o 19 ročných tínedžerov.

Rýchlo a bez úsilia to v posilňovni jednoducho nejde. Snažiť sa priblížiť známym športovcom či filmovým hviezdam nepoctivou cestou sa v tomto prípade nevypláca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy