Zatiahnuté
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Zima paralyzovala dopravu na Slovensku
Zdielať na

Zima paralyzovala dopravu na Slovensku

BRATISLAVA / Zimné počasie ukazuje svoje extrémy. Aj keď na západe to vyzeralo skôr ako počas monzúnových dažďov, na severe a východe sa ľudia trápili so snehom.

Cesty v Prešove a okolí boli od rána zasnežené a bolo nutné jazdiť maximálne opatrne. Autobus MHD skončil zapadnutý v snehovom záveji. "Som sa vyhýbal vozidlu v protismere a normálne ma zobralo do záveju," povedal vodič autobusu. Pomaly a opatrne bolo nutné jazdiť aj po dedinách chodcov potrápili neodhrnuté chodníky.

Na Pustom Poli bola situácia kritická, skrížené kamióny komplikovali dopravu v oboch smeroch a cesta bola na niekoľko hodín uzavretá. Blázinec na tomto úseku bol niekoľko hodín. Problém robil vietor, ktorý sfukoval na cestu množstvo snehu z okolitých polí. Situácia sa upokojila po niekoľkých hodinách, keď cestári začali úsek čistiť. 

Silný vietor a záveje sa podpísali, že cestári museli na úseku za Kamenicou nad Cirochou vyhlásiť prvý situačný stupeň a okolie Sniny bolo pre autá na niekoľko hodín úplne uzavreté. "Posypový voz musel jazdiť aj do protismeru, bolo výhodnejšie cestu uzavrieť. Silný vietor sťahoval sneh z okolitých polí a zafúkaval cestu," povedal riaditeľ údržbie ciest Humenné Ľubomír Galanda. Ťažká technika sa celý deň nezastavila. Na ceste k obci Ptičie kraje vozovky zaplnili záveje. Cestu to zúžilo natoľko, že autá museli vedľa seba prechádzať mimoriadne opatrne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy