Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Ako sa budeme mať v roku 2017? Čo nás čaká podľa Kažimíra
Zdielať na

Ako sa budeme mať v roku 2017? Čo nás čaká podľa Kažimíra

BRATISLAVA / Nový rok sa ešte iba rozbieha a mnohí ľudia stále premýšľajú o tom ako sa im bude dariť a či sa zlepší ich životná úroveň. Jedným z kľúčových politikov, ktorí k tomu rozhodne majú čo povedať, je šéf štátnej kasy - minister financií Peter Kažimír. No a ten je výrazne optimistický.

Slová ministra financií naozaj znejú ako rajská hudba.

“Čaká nás veľmi dobrý rok. Rok, keď si ľudia budú schopní nájsť ďalšiu a ďalšiu prácu. Rok, keď budú rásť mzdy, ceny budú stabilné a pevne verím, že ľuďom sa bude dariť lepšie,“ hovorí Peter Kažimír, minister financií.

Optimistický je aj predseda parlamentu Danko. Jedným z predpokladov na pozitívne úvahy je podľa neho aj kvalitný štátny rozpočet pre rok 2017.

“Dovoľte mi poďakovať všetkým tým, ktorí sa tejto práci učinili. my sme si vedomí toho, že nie každému sa dá zo dňa všetko splniť,“ hovorí Andrej Danko.

Dlhodobo nespokojné profesie sú napríklad zdravotné sestry či učitelia, ktorí začiatkom minulého roka dokonca podávali hromadné výpovede a štrajkovali. Premiér Fico však práve školstvo označil za víťaza štátneho rozpočtu pre tento rok.

“Došlo k nárastu výdavkov do vzdelávania, vedy a športu o 300 miliónov eur,“ povedal premiér Robert Fico.

 Opozícia je zdržanlivejšia

Opozičný poslanec a ekonóm Jurzyca je však celkovo zdržanlivejší a skeptickejší. A to napriek tomu, že vláda bude mať viac peňazí z rastu príjmov verejných financií.

“Výsledky sa doteraz neukazovali v tých sektoroch, ktoré financuje vláda, to znamená napríklad zdravotníctvo,“ hovorí Eugen Jurzyca zo SaS.

 No a jeden z opozičných lídrov predpovedá, že tento rok bude taký, ako predchádzajúce. 

“Páni a zlodeji sa budú mať dobre a ľudia, ktorí platia dane, budú naďalej musieť platiť dane. Ale skoro 30 rokov po revolúcii ľudia naďalej budú zarábať trikrát menej ako v Rakúsku," dodal Igor Matovič z OĽaNO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy