Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Rok 2017 začal. Takto ho vítali slovenské mestá
Zdielať na

Rok 2017 začal. Takto ho vítali slovenské mestá

SLOVENSKO / Do skoku a zvesela zahrali návštevníkom v Bratislave Cigánsky diabli. Ľudia tancovali a priali si návzájom do nového Nového roka.

Čakanie na silvestrovský ohňostroj a aj príchod Nového roka si krátili na Hviezdoslavovom námestí na diskotéke. Tohto roku sa celá zábava sústredila len jedno námestie, odkiaľ sa krátko pred polnocou dav presunul na nábrežie. Tam sa uskutočnilo "nebeské" divadlo.

Silná hmla

Dva ohňostroje odpálili v centre Trnavy na prelome rokov. Prvý, určený predovšetkým pre rodiny s deťmi, zaplnil Trojičné námestie už večer o 17:30. Novoročný ohňostroj v prvých minútach nového roku už bolo pre silnú hmlu viac počuť ako vidieť.

Aj ľudí bolo na námestí o polnoci menej ako večer, čo zrejme spôsobil aj skromný predpolnočný program. V centre Trnavy boli o polnoci v pohotovosti hasiči, zdravotníci aj hliadky mestskej a štátnej polície, žiadne vážnejšie incidenty riešiť nemuseli.

Poprad bez osláv, veselý Prešov

Silvestrovské oslavy na námestí v Poprade tento rok neboli. Mesto ich neorganizuje už niekoľko rokov. "Počas Silvestra je v Poprade a v Tatrách toľko osláv a ohňostrojov, že organizovanie ďalšej zábavy sa nám zdá, a to už hovoril aj bývalý primátor, ako zbytočne vyhodené peniaze. Je tu takýchto osláv aj bez toho dosť,“ uviedol popradský primátor Jozef Švagerko. 

Silvestrovským programom, tradičným ohňostrojom, ale aj predstavením loga osláv 770. výročia prvej písomnej zmienky o meste, vítali príchod roku 2017 v centre Prešova jeho obyvatelia.

Silvestrovský program odštartoval o 22. hodine a vystúpili v ňom domáce kapely – gospelové vokálne zoskupenie G.O.D´s a skupina Helenine oči.

Zvláštnosťou silvestrovského diania v centre Prešova boli aj anjeli z dielne známeho rezbára Milana Krajňáka, ktorý v centre vystavil svoju umeleckú tvorbu skrývajúcu pridanú hodnotu duchovného anjelského posolstva, ktoré má byť povzbudením pri vstupe do roku 2017. S úderom polnoci jeho príchod okorenil tradičný ohňostroj, ktorý trval sedem minút.

Primátorka mesta Andrea Turčanová obyvateľom zaželala veľa zdravia, splnených prianí a tiež dobrých priateľov, s ktorými sa každý problém zvláda ľahšie. „Verím, že tento rok bude ešte lepší ako ten končiaci, lebo je to jubilejný rok pre naše mesto,“ uviedla primátorka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy