Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Polícia začala trestné stíhanie v kauze Bašternák
Zdielať na

Polícia začala trestné stíhanie v kauze Bašternák

BRATISLAVA / Národná kriminálna agentúra (NAKA) začala trestné stíhanie v kauze Bašternák. Ako informovala hovorkyňa strany Sloboda a Solidarita Katarína Svrčeková, dôvodom má byť zločin neodvedenia dane a poistného formou spolupáchateľstva podľa Trestného zákona platného v čase skutku.

“Stalo sa tak na základe trestného oznámenia poslanca NR SR za SaS Jozefa Rajtára z mája tohto roka, voči štatutárom firmy REAL FORUM INVEST s. r. o., medzi ktorými figuruje aj podnikateľ Ladislav Bašternák,“ uviedla Svrčeková.

Spoločnosť REAL FORUM INVEST s. r. o., ktorá postavila bytodeviatyvý komplex Bonaparte, v ktorom si prenajíma byt aj predseda vlády Robert Fico, má voči štátu daňový nedoplatok vo výške viac ako dva milióny eur.

Konateľom spoločnosti bol v rokoch 2009 až 2013 aj Ladislav Bašternák. "Z verejne dostupných informácií je jasné, že firma bola väčšinu času v strate, takže ten nedoplatok nevznikol ako nedoplatok zo zisku, ale môžeme sa domnievať a dedukovať, že vznikol ako nedoplatok za nadmerný odpočet DPH.  Analýzou informácií z verejne dostupných zdrojov a ich posudzovaním v časovom vývoji možno vysloviť indície o podozrení zo spáchania viacerých trestných činov,“ uvádza predstaviteľ SaS Jozef Rajtár v trestnom oznámení.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy