Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Televízne vysielanie cez anténu nekončí, TV JOJ bude naďalej zadarmo
Zdielať na

Televízne vysielanie cez anténu nekončí, TV JOJ bude naďalej zadarmo

SLOVENSKO / V poslednom období sa medzi divákmi začala šíriť informácia, že od nového roka nebude dostupné sledovanie slovenských televízií zadarmo a budú musieť platiť. Televízne vysielanie budete môcť chytať na bežnú anténu, tak ako doteraz, aj po novom roku.

Pred niekoľkými týždňami sa objavila kampaň, ktorá je zameraná proti kvalite terestriálneho šírenia televízneho signálu. Niektorí ľudia tieto informácie pochopili tak, že za sledovanie slovenských televízií si od januára budú musieť platiť. Pretože cez anténu ich už nechytia.

Diváci sa v poslednom období často obracajú aj na televíziu JOJ s otázkou, či je koniec bezplatného vysielania pravda, alebo si TV JOJ budú môcť naladiť aj po silvestrovských oslavách.

Dostupnosť vysielania

"Odpoveď je áno, budeme naďalej vysielať. Ubezpečujem všetkých našich divákov, že si nás môžu naladiť tak, ako doteraz," hovorí generálny riaditeľ TV JOJ Marcel Grega. Terestriálne vysielanie má na Slovensku už 60-ročnú tradíciu a nič sa nezmení ani po 1. januári 2017.

"Ak sa jeden z vysielateľov rozhodol zaradiť svoju ponuku iba do platených služieb, je to jeho rozhodnutie, ktoré plne rešpektujeme. Naša spoločnosť pokračuje s vysielateľmi, ktorí podporujú myšlienku voľného príjmu cez anténu," uviedol marketingový manažér Towercom. 

"Terestriálne vysielanie dnes aktívne využíva asi 30 percent divákov. My to vnímame ako veľmi dôležitý prvok pre pokrytie domácností, ktoré si nemôžu dovoliť platené služby. Sme celonárodná televízia a je pre nás veľmi dôležité byť v každej domácnosti, pretože vysielame pre všetkých divákov," dodal Marcel Grega. Bezplatne bude naďalej možné prijímať signál staníc TV JOJ, RTVS, TA3, televízie LUX a televízie 8.

TA3 a RTVS

"Aj my sme sa stretli s takýmito otázkami od divákov, či už e-mailovými, aj telefonickými otázkami. Môžem ubezpečiť všetkých divákov TA3, že aj po 1. januári 2017 si nás budú môcť naši diváci naladiť cez DVBT bezplatne," dodala generálna riaditeľka TA3 Martina Kyselová.

"RTVS má nielen povinnosť, ale aj strategickú úlohu, aby mali naši diváci prístup k našemu vysielaniu zadarmo v každej domácnosti cez každú platformu. Preto je pre nás terestriálne vysielanie úplne prirodzené. Je to náš jasný záväzok voči našim divákom," vysvetlil generálny riaditeľ RTVS Václav Mika.
"Všetci diváci na Slovensku si naďalej môžu pozrieť najsledovanejšie spravodajstvo na Slovensku, ktoré vysiela TV JOJ a môžu sa tešiť na pestrú paletu programov, ktoré pre nich pripravujeme," dodal generálny riaditeľ TV JOJ Marcel Grega.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy