Skoro jasno
17°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Arab obvinený z týrania Slovenky: Ide o väzbu z lásky
Zdielať na

Arab obvinený z týrania Slovenky: Ide o väzbu z lásky

BRATISLAVA / V prípade Slovenky, ktorá žila s moslimským manželom, opäť rozhodovali súdy. Konkrétne o väzobnom stíhaní jej saudsko-arabského manžela. Ten je obvinený pre zločin týrania.

Manžel podal cez svojho obhajcu opakovanú žiadosť o prepustenie z väzby na slobodu. Tú adresoval okresnému prokurátorovi. Jeho žiadosti nevyhovel. Preto v stredu o deviatej hodine okresný súd vvypočul obvineného.

Trval viac ako hodinu a obvineného súd z väzby neprepustil. Cudzinca zastupujú dvaja advokáti. Do prípadu vstúpili pred 2 týždňami. Prevzali tak zastupovanie po predchádzajúcom obhajcovi, ktorý žiadal prokuratúru o prepustenie klienta z väzby.

"Od začiatku vyšetrovania boli vykonané výsluchy svedkov, prebieha dokazovanie, a to bol dôvod na žiadosť o prepustenie klienta z väzby. Ten ponúka všetky formy zábezpeky, ktoré dokáže naplniť. Za klienta sa písomne zaručuje aj veľvyslanec saudsko-arabskej ambasády. Obvinený je ochotný splniť aj obmedzenia a síce, že sa nepriblíži k manželke a deťom až do ukončenia doby trvania celého trestného konania," vysvetľuje obhajca Ondrej Mularčík. Obvineného zastupuje spolu s advokátom Petrom Vačkom.

"Ide o väzbu z lásky, ja som nevinný, manželke som nikdy neublížil," povedal po pojednávaní obvinený.   

Súvisiace články

Najčítanejšie správy