Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Slovenka, ktorú týral arabský manžel: detská komisárka prezradila miesto, kde sa ukrývam s deťmi
Zdielať na

Slovenka, ktorú týral arabský manžel: detská komisárka prezradila miesto, kde sa ukrývam s deťmi

BRATISLAVA / Televízia JOJ naďalej sleduje prípad matky štyroch detí, ktorá dlhodobo žila v moslimskom manželstve. Jej manžel zo Saudskej Arábie ju mal údajne týrať, ponižovať aj fyzicky napádať. Aktuálne sa obáva o svoj život. Úrady ju s deťmi strážia na mieste, o ktorom namal nikto z manželovho blízkeho okolia vedieť. Jej úkryt je ale prezradený. Žena tvrdí, že za to môže detská komisárka Viera Tomanová. Tá ale pracuje na tom, aby jej deti boli v bezpečí.

Pre bezpečnosť ženy o ktorej je reč a jej detí, mená ani priezviská nezverejníme. Po medializácii prípadu TV JOJ sa jej situácia zmenila, prokuratúra saudskoarabského manžela obvinila a sudca ho zobral do vyšetrovacej väzby, v ktorej zotrváva.

Žena, ktorá svojho moslimského manžela dostala do väzby, má napriek tomu naďalej strach a obáva sa o život. V rozhovore, ktorý má k dispozícii TV JOJ a zatiaľ ho nezverejníme, žena povedala, že najbližšie okolie jej manžela vyvíja na ňu nátlak a aj na jej staršie deti. Preto, aby si všetko rozmyslela a muža dostala z väzenia.

Prezradený úkryt

"Pani Tomanová na súde, na ktorom boli deti vypočúvané uviedla miesto nášho terajšieho pobytu. Doprevádzali nás tam z bezpečnostných dôvodov kukláči. Ona to vraj musela uviesť do zápisnice. Zápisnicu súdu však dostal aj právny zástupca manžela. A teraz vedia, kde sme ukrytí. Prečo to urobila? Ja už nikomu neverím," uviedla pre TV JOJ manželka obvineného cudzinca.

"Vzhľadom na citlivosť tohto prípadu aj na ochranu súkromia detí a aj ostatných zúčastnených, nebudeme podávať k tomuto prípadu žiadne informácie a nebudeme sa vyjadrovať," uviedla hovorkyňa Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny Jana Lukáčová.


Vedia všetko

TV JOJ kontaktovala detskú komisárku Tomanovú. Tá adresu súdu naozaj zverejnila, no ako uviedla, výlučne len pre účely súdu. Prípad považuje za veľmi vážny a preto ho mediálne komentovať nebude.

TV JOJ zo zdroja z prostredia štátnych úradov zistila, že o deti, ktoré žena má so svojim saudsko-arabským partnerom, sa zaujíma aj ambasáda Saudskej Arábie, ktorá ich chce vypočuť. Nedávno pricestoval na Slovensko otec aj brat jej manžela.

"Prezradili náš úkryt. Hneď po tom súde nám prišiel aj email od saudskoarabskej ambasády. Chcú prísť a pozrieť sa na deti, skontrolovať ich zdravotný stav. V správe tiež uviedli presnú adresu miesta, kde sme ukrytí. Vedia všetko, to nie je normálne," povedala manželka obvineného cudzinca. TV JOJ sa snažila viackrát kontaktovať právnu kanceláriu, ktorá zastupuje obvineného muža. Jeho advokát sa nám doteraz neozval.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy