Polojasno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Pripravte sa na dážď a vietor. Víkend bude teplý
Zdielať na

Pripravte sa na dážď a vietor. Víkend bude teplý

SLOVENSKO / Už v piatok sme pocítili, že k nám začal od juhu až juhozápadu prúdiť teplý a vlhký vzduch. Ešte večer bolo príjemne teplo, na Kysuciach a Orave sme ešte po 19.00 hod mali viac ako 10°C. Zosilnel vietor, v nárazoch mal od juhu až juhovýchodu rýchlosť okolo 55 km/hod.

"V sobotu  začne počasie u nás ovplyvňovať zvlnené frontálne rozhranie od západu, ktoré je spojené s tlakovou nížou nad Škandináviou. To nám prinesie veľa oblakov, veľa zrážok, no teplé počasie bude pokračovať," hovorí meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová.
Sobota oblačná až zamračená, na východe ojedinele aj zmenšená oblačnosť. V západnej polovici Slovenska početné zrážky, na severozápade aj výdatnejšie, s úhrnmi za 24 hod až okolo 30 mm.

Vo východnej časti krajiny sa zrážky objavia iba ojedinele. Bude teplo, už noc bola na november nezvyčajne teplá. Denná teplota od 7 do 12, na juhozápade a juhovýchode až do 15°C. Veterno. 
Nedeľa bude oblačná až zamračená, na mnohých miestach dážď, najmä v noci ešte na severozápade lokálne aj výdatný. Popoludní od západu ustávanie zrážok a zmenšovanie oblačnosti. "Denná teplota sa vyšplhá na 7 až12, na juhozápade až do 16°C. Stále bude veterno," hovorí Jarošová.
Budúci týždeň by malo pokračovať teplé počasie. Zrána a predpoludním pozor na hmly alebo nízku oblačnosť, z ktorej môže ojedinele aj mrholiť. Denná teplota od 7 do 12, pri slnečnej oblohe až do 14-15 °C. 
Aj keď sa už november prehupol do poslednej tretiny, sneh chýba a aj počas nasledujúcih dní sa sneženie objaví až od výšky asi 1700 m. Turisti by si počas víkendu mali dať na horách pozor, pretože bude nielen silno pršať, ale bude aj nepríjemne fúkať. V nárazoch bude mať vietor dnes a v nedeľu rýchlosť až okolo 90 km/h. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy