Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Mužov obvinených z bankomatovej mafie prepustili na slobodu
Zdielať na

Mužov obvinených z bankomatovej mafie prepustili na slobodu

Zdroj: ISIFA

TRNAVA / Mužov obvinených v prípade takzvanej Bankomatovej mafie vo štvrtok dopoludnia krajský súd v Trnave prepustil zo súdnej väzby na slobodu. Traja muži sú obvinení z krádeží bankomatov v Česku a Rakúsku. Jeden je stále na úteku.

Podľa Generálnej prokuratúry, ktorá túto informáciu potrvdila pre TV JOJ, dôvody prepustenia obvinených zatiaľ prokuratúra nepozná, keďže Krajský súd v Trnave rozhodoval o sťažnosti obvinených proti väzobnému stíhaniu na neverejnom zasadnutí.

Obvinení sú vo väzbe po rozhodnutí Okresného súdu v Trnave proti ktorému podali pred časom sťažnosť. Práve o tej rozhodoval vo štvrtok Krajský súd. Podľa informácií televízie JOJ sa mal krajský súd vo svojom rozhodnutí o prepustení obvinených z väzby opierať o neskorší nález ústavného súdu.

Na slobode je podľa informácií TV JOJ aj muž označovaný za hlavného šéfa takzvanej bankomatovej mafie. Ten sa už v minulosti verejne vyjadril, že celé trestné konanie voči jeho osobe považuje za lynčovanie zo strany orgánov činných v trestnom konaní.  

Koncom minulého roka ho v inej časti procesu s členmi bankomatovej mafie nerávoplatne odsúdil bratislavský súd na 12,5 roka.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy