Skoro jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Lynčujú ma, tvrdil šéf gangu pred súdom
Zdielať na

Lynčujú ma, tvrdil šéf gangu pred súdom

BRATISLAVA / Súdny proces s údajnými členmi organizovanej skupiny, známej ako Bankomatová mafia označil hlavný obžalovaný a údajný šéf gangu, za frašku. Dopoludnia pred súdom preto žiadal, aby ho "zavesili na hák za rebro a ukončili údajné lynčovanie jeho osoby."

Hlavný organizátor a šéf bandy je podľa prokuratúry 39 ročný Ján Gólis. Tvrdí, že prokurátor manipuluje korunného svedka cez médiá. Celý súdny proces označil za frašku. V čase krádeží bankomatov bol mimo republiky.

Prokurátor rozpráva rozprávky

"Neustále je porušovaný zákon, prokurátor stále rozpráva rozprávky, ovplyvňuje svedka cez médiá, ktoré nás už dávno uznali vinnými. Preto sa pýtam, prečo ma hneď nezavesíte na hák a neukončíte toto lynčovanie,“ povedal na súde Gólis.

Hlavným katom šéfa bankomatového gangu, ktorý mu chce nezákonným spôsobnom zlomiť krk a dostať ho do basy a poriadne dlho má byť prokurátor a vedúci oddelenia dozoru v trestných veciach Generálnej prokuratúryn Jozef Kandera.

Práve naňho podal obžalovaný Gólis aj podnet generálnemu prokurátorovi. "Spôsob obhajoby je výsostným právom obžalovaného. ja to považujem za spôsob, akým sa on v tejto veci háji," uviedol Kandera.  

Korunný svedok otváral dvere

Korunný svedok, ktorého má údajný šéf bandy v zuboch,  je aktuálne odsúdený pre vraždu. Za spoluprácu s prokuratúrou si však práve on kúpil beztrestnosť v prípade bankomatovej mafie, a vypovedá kto kradol bankomaty a gang riadil. "Ja som otváral dvere alebo vchody," tvrdí korunný svedok Roman Paulus.

Proces s gangom bankomatovej mafie bude pokračovať v polovici budúcho mesiaca. Dva dni sa bude čítať výpoveď korunného svedka. Následne potom sa dá už očakávať samotný rozsudok.

Bankomatová mafia mala v roku 2010 ukradnúť 25 bankomatov a z nich vybrať 280 tisíc eur. Obžalovaných je 7 mužov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy